this is a snapshot blog of:

city balcony

Stadsbalkon (city balcony) is the name of the renewal project of the area in front of the train station in Groningen. It consists of an undulating, elevated square for pedestrians and underneath that a parking for bicycles and a cycling lane. The scheme was drawn up by KCAP (Kees Christiaanse Architects & Planners). The aim was to minimize the visual impact on the monumental station building and to maximize the area needed for all the different traffic streams.

Stadsbalkon is de naam van het project voor het station van Groningen. Het bestaat uit een glooiend, verhoogd plein voor voetgangers en daaronder parkeerplaatsen voor fieters en een doorgaand fietspad. Het plan was getekend door KCAP (Kees Christiaanse Architects & Planners). De bedoeling was om de visuele impact op het monumentale stationsgebouw te minimaliseren en om de oppervlakte die nodig waren voor alle verkeersstromen te maximaliseren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s