this is a snapshot blog of:

NFI

Netherlands Forensic Intitute (NFI) in The Hague. It encloses six courtyards and the impressively minimalist facade consists of mat black, steel bands which protrude from the glass sections as to function as a sun screen. The meticulousness of the facade somehow corresponds with the image that one has of the work of forensic scientists. The building was designed by Claus & Kaan and completed in 2004.

Nederlands Forensisch Intituut (NFI) in Den Haag. Het complex omvat zes binnenplaatsen en de indrukwekkend minimalistische gevel bestaat uit mat zwarte, stalen stroken die aanr voren steken ten opzicht van de glazen puien om als zonwering te functioneren. De nauwgezetheid en het compromisloze van de gevel komen overeen met het beeld dat men heeft van het werk van forensische wetenschappers. Het gebouw is ontworpen door Claus & Kaan en gerealiseerd in 2004.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s