this is a snapshot blog of:

Zollverein Landscape

Zollverein is the mining area in Germany where millions of tons of coal were extracted from the earth in the twentieth century. After its demise in the seventies, it has been transformed into a cultural complex over the last decade. The landscape design has been conceived and supervised by by Professor Henri Bava of Agence Ter. The aim was to continue the structure of its industrial origins and add succession gardens. A system of paths through a birch forest are introduced to opens up the site with six entrances for the neighbouring districts. The former rail tracks to the coking plant are kept and function as central axes in the inner area. These have been converted into footpaths and cycleways.

Zollverein is onderdeel van een mijngebied in Duitsland waar in de twintigste eeuw miljoenen tonnen kolen uit de grond zijn gehaald. Na de teloorgang van de mijnbouw in de jaren ’70 is het gebied in de laatste tien jaar getransormeerd tot een cultureel complex. Het landschapontwerp is van Henri Bava van Agence Ter. Het doel van het plan was om de bestaande structuur door te zetten en om successietuinen toe te voegen. Een serie van paden zijn toegevoegd door een berkenbos om het terrein te ontsluiten met zes ingangen aan de aangrenzende gebieden. De voormalige spoorrails naar de cokesfabriek zijn bewaard gebleven en
in gebruik als centrale assen in de middelste zone. Deze zijn aangepast om ze als voet- en fietspaden te gebruiken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s