this is a snapshot blog of:

Recently renovated modernist office building named ‘de heuvel’ (the hill) at the Grote Kerkplein in the center of Rotterdam. I don’t know what it is that makes these type of buildings so interesting that they keep appearing on this blog. Maybe it is the proportions or the materials of the facade or the large but elegantly detailed windows. This building was designed in the 1950′s by architect Cees Hoogeveen and the facade was renovated by LG Architecten. It is a municipal monument and it houses a number of soci0-cultural foundations.

Recent gerenoveerd modernistisch kantoorgebouw genaamd ‘de heuvel’ aan het Grote Kerkplein in het centrum van Rotterdam. Ik weet niet wat ze zo aantrekkelijk maakt dat er regelmatig een dergelijk gebouw op mijn blog verschijnt. Misschien is het de verhoudingen of de gevelmaterialen of de grote, maar elegant gedetailleerde ramen. Het gebouw is ontworpen in de jaren ’50 door de architect Cees Hoogeveen en de gevel is onlangs gerenoveerd door LG Architecten. Het is een gemeentelijk monument en biedt kantoorruimte aan een aantal sociaal-culturele stichtingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s