this is a snapshot blog of:

La Tourette courtyard

Last May I visited La Tourette Monastery designed by Le Corbusier in the 1950′s. I spent a day and a night there and had the change to really take in the building in all its aspects. This picture shows the entrance at the left see from within the courtyard. At the right is a concrete rain spout running on top of a stairwell. Behind the horizontal, narrow windows are the cloisters with the adjacent cells for the monks.

Afgelopen mei bezocht ik La Tourette klooster ontworpen door Le Corbusier in de jaren ’50. Ik bracht er een dag en een nacht door en kreeg daarmee de ans om het gebouw in alle facetten in me op te nemen. Deze foto toont aan de linkerkant de ingang gezien van kant van de binnenplaats. Aan de rechterkant van de foto loopt een betonnen goot over een trappenhuis in de binnenplaats. Achter de smalle raamstroken bevinden zich de kloostergangen met daaraan grenzend de cellen voor de monniken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s