this is a snapshot blog of:

La Tourette surrounding

This picture of the Sainte-Marie de la Tourette monastery by Le Corbusier shows a bit of its location and the countryside. It is situated on the slope of a hill and the open field gives it a view over the valley on one side and it is surrounded by forest on the other sides. The cells of the monks are facing the valley and are not open to the public. The communal dining room is also located on the valley side so visitors who stay overnight can enjoy the view from there.

Deze foto van het klooster van Sainte-Marie de la Tourette van Le Corbusier toont de locatie van het gebouw met zijn omgeving. Het is gesitueerd op de helling van een heuvel en een open weide aan één zijde geeft uitzicht op de vallei. Aan de andere zijden is het gebouw omgeven door bos. De cellen van de monniken bevinden zich aan de valleizijde en zijn niet toegankelijk voor het
publiek. De gemeenschappelijke eetzaal ligt ook aan de valleizijde en die is wel toegankelijk voor de bezoekers die één of meerdere nachten blijven.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s