this is a snapshot blog of:

Nordic Pavilion

Nordic Pavilion at the Biennale premises in Venice. The structure was designed by Sverre Fehn in the 1950′s. It is meant to resemble the daylight conditions of the overcast nordic skies. He designed a simple open space with beams in the roof filtering the light and a few trees growing through them. During the Architecture Biennale last year several design firms among whom the architects of Fantastic Norway held a temporary office here named ‘At work with’ organizing design workshops intending to show modes of working rather than presenting finished projects.

Noords paviljoen op het Biennale terrein in Venetië. Het paviljoen is ontworpen door Sverre Fehn in de jaren ’50. Het moet de daglicht condities van de bewolkte noordse luchten tonen. Hij ontwierp een eenvoudige open ruimte met
balken in het dak die het licht filteren en een paar bomen die er doorheen groeien. Tijdens de Architectuurbiennale vorig
jaar hielden verschillende designstudio’s waaronder de architecten van Fantastic Norway hier een tijdelijk kantoor onder de naam ‘At work with’ , bedoeld om verschillende werkwijzen te laten zien in plaats van gerealiseerde projecten te presenteren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s