this is a snapshot blog of:

Zollverein school of design

Picture taken from the roof of the Zollverein School of Design and Management in Essen, Germany designed by Kazuyo Sejima and Ryue Nishisawa of Japanese architecture firm Sanaa. Through the window you can see the old Zeche Zollverein in the hazy surroundings. The building itself is a perfect concrete cube and the square windows are seemingly randomly positioned in the facade. Despite the beauty and the extraordinary purity it did seem that they tried really hard to make it a cube. The ceilings seem extraproportionally high and the elevation continues right to the roof terrace.

Foto genomen vanaf het dak van de Zollverein School voor Design en Management in Essen, Duitsland ontworpen door Kazuyo Sejima and Ryue Nishisawa van het Japanse architectenbureau Sanaa. Door de ramen kun je de oude ‘Zeche Zollverein in de mist zien liggen’. Het gebouw zelf is een perfecte betonnen kubus en de vierkante ramen zijn op het eerste gezicht willkeurig in de gevel geplaatst. Ondanks de schoonheid en de buitengewone puurheid lijkt het alsof ze erg hard hun best hebben gedaan om het gebouw een kubus te laten zijn. De plafonds zijn buitengewoon hoog en de gevel loopt door tot en met het dakterras.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s