this is a snapshot blog of:

Porto Architecture Faculty

This is the architecture faculty in Porto designed by local (& global) architect Alvaro Siza Vieira. It consists of several volumes on a terraced site high above estuary of the Douro river. On the north side a continuous volume containing offices, an auditorium and the library intermediates between the quiet green terraces towards the river and the busier streets higher up the slope. The spaces in the various volumes are linked by the space covering the whole ground floor and by the square which sits on top of that.

see also: Architecture Faculty Venice
see also: Sea Pool Porto

Dit is de architectuurfaculteit in Porto ontworpen door de lokale (en globale) Alvaro Siza Vieira. Het bestaat uit verschillende betonnen volumes op een terrasgewijs gelegen locatie hoog boven de monding van de Douro rivier. Aan de noordzijde bevindt zich een doorlopend volume die zich bevindt tussen de rustige, groene terrassen aan de rivierzijde en de drukkere hoger gelegen straten. De ruimtes in de verschillende volumes worden verbonden door een ruimte die de gehele begane grond beslaat en het plein dat daar bovenop ligt.

zie ook: Architectuurfaculteit Venetië
zie ook: Zeebad Porto

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s